Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukskrivningsaktion mot Amazon på första maj

Med krav på säkrare arbetsmiljö och högre lön under coronakrisen genomförde anställda på Amazon i USA koordinerade protester på första maj.

Flera fackföreningar stod bakom aktionen och uppmanade personal att sjukanmäla sig för att sätta press på e-handelsgiganten.

Hur många som deltog i protesten, som även riktade sig mot detaljhandelskedjan Target och onlinematbutiken Instacart, är oklart men enligt The Guardian rörde det sig om hundratals anställda.

– Vårt fokus nu ligger på att pressa vår regering att agera mot arbetsgivare som inte gör tillräckligt för att skydda arbetare, säger Patricia Campos-Medina, ordförande för centralorganisationen AFL-CIO:s New York-avdelning, som koordinerade protesten.

Enligt Amazon noterades inget produktivitetsbortfall till följd av sjukskrivningsaktionen. I ett uttalande uppger företaget att det vänder sig mot "oansvarigt agerande från fackliga grupper som sprider felaktigheter och falska påståenden om Amazon".