Skadegörelsen på de fyra visningsbilarna (så kallade demobilar) upptäcktes på morgonen och anmäldes då till polisen.

Någon har tagit sig upp på motorhuvarna och därefter hoppat på bilrutorna, säger Stefan Kjörk, platsansvarig på Hedin Bil i Vara.

För bilföretaget väntar nu omfattande reparationsarbeten av de skadade bilarna.

Vårt försäkringsbolag står naturligtvis för en del av reparationerna, men självriskerna för vår del kostar minst 30 000 kronor, säger Stefan Kjörk.

Hedin Bil har nu valt att utfästa en belöning på 5 000 kronor för den som kan lämna avgörande tips till polisen som gör att skadegörelsen kan klaras upp. I samband med utredningen om skadegörelsen har skor hittats i närheten och även vissa skoavtryck har kunnat konstateras.

Jag hade haft större förståelse om någon hade stulit bilar av oss, då kan jag i alla fall förstå att de har velat ha någon nytta av bilarna. Men den här rena skadegörelsen har jag väldigt svårt att förstå, säger Stefan Kjörk.

Hur har stämningen varit på arbetet under dagen?

Det är ju trots allt bara bilar och pengar så det är väl ingen fara på det sättet, men självklart tycker alla att det är tråkigt, säger Stefan Kjörk.

Under natten till torsdagen inträffade även bilbränder. Det går i nuläget inte att säga om bilbränderna och skadegörelsen på Hedin Bil har ett samband.

Det vågar jag inte spekulera om i nuläget, men det är förstås ett underligt sammanträffade att så mycket händer i Vara under en natt, säger Martin Kihlsten, stationsbefäl på Lidköpingspolisen.

I den fortsatta utredningen om skadegörelsen hoppas polisen på att kunna hitta fler spår via bilhallens övervakningsfilmer.