Det var två viktiga poäng som stod på spel för såväl Skövde HF som Skara HF när SHE:s två Skaraborgslag drabbade samman under måndagskvällen. För tabellåttan Skövde HF handlade det om att skjuta ifrån sig slutspelsstrecket, för femman Skara HF om att ta ytterligare ett kliv mot klubbens andra slutspel någonsin.

Till derbyt kom båda lagen i bra form, men bara det ena med poäng från de senaste två derbyna. Såväl i förra säsongens andra derby som i den här säsongens första var det Skövde HF som tog hem segern.

Men så blev det inte under måndagskvällen.

Efter en jämn matchstart, där Skara HF inledningsvis hade ena foten före, var det Skövde HF som hade ledningen med 15–13 i halvtid. En ledning som enbart utökades under den andra halvlekens gång och som därmed såg ut att leda Skövde HF mot tredje raka derbysegern.

Men icke sa Skara HF. Under loppet av knappa nio minuter, mellan 45:e och 54:e matchminuten, vände Skara HF. Från 24–20 till 24–25. En time out av Skövde HF senare blev det därför ett högdramatiskt avslut på matchen, men Skövde HF tog aldrig tillbaka ledningen efter det.

26–28 slutade matchen som gav Skara HF segern.