Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara IK föll mot suveräna serieledaren på nytt

Topplaget HC Lidköping blev på nytt för svårt för Skara IK.
Söndagens match i ishallen i Lidköping slutade 5–0 (0–0, 2–0, 3–0).

Det dröjde mer än halva matchen innan division 3-seriens suverän, HC Lidköping, fick hål på Skara IK i söndagens drabbning. Och trots att Skara en stund senare fick spela i numerärt underläge i fyra minuter stod man emot, men strax innan pausvilan inför den tredje perioden kom trots allt 2–0 för hemmalaget.

I den tredje perioden blev det ytterligare ett antal utvisningar för Skara och vid två sådana tillfällen passade Lidköping på att göra mål. Matchen slutade alltså 5–0.

Lidköping är nu uppe i sju raka segrar och närmar sig spel i Alltrean om en dryg månad med stormsteg. För Skaras del börjar det bli en bit upp till andraplatsen, som också den betyder spel i Alltrean, men i nästa omgång, på torsdag, ställs laget mot något lättare motstånd, nämligen tabelljumbon Tidaholm på bortais.

Matchfakta

HC Lidköping-Skara IK 5–0 (0–0, 2–0, 3–0)

Mål, Lidköping: Oskar Back 3, Fabian Antonsen och Victor Thelander.

Skott: 43–20.

Utvisningar, Lidköping: 7 x 2 min. Skara: 8 x 2 min.

Domare: Kerim Hanna.