Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara kammarkör i medvind

Trots sina mer än 40-åriga anor lyckas Skara kammarkör förnya sig gång på gång. Till helgen är det dags igen, i samarbete med Västergötlands museum i Skara och Cesarstugan utanför Falköping.

Skara kammarkör har under våren övat in nytt material som förhoppningsvis ska uppskattas av publiken. Lördagen den 25 maj kommer de att framföra några av dessa, när Västergötlands museum inviger sin nya utställning Själabärarna och samtidigt inleder sitt jubileum. Söndagen samma helg kommer kören sedan att sjunga på Cesarstugan, där sång och god mat kombineras för att fira Mors dag och där kören framträder vid tretiden. Det blir sång för alla sinnen och smaker, alltifrån engelsk medeltid till Abba och Owl City. Därefter väntar ännu ett framträdande tisdagen den 28 maj, då museet har sin 100-årsdag. Även då kommer kören att sjunga några sånger som inledning på kalaset som sedan gästas av Kalle Lind och Cirkus Nikolajeff.

– Det blir en helg fylld med sång och kärlek till vår publik och en och annan överraskning, lovar körledare Emelie Levin i ett pressmeddelande.

– För något år sedan var vi i styrelsen överens om att vi både ville ha med fler körsångare till kören men också nå ut till fler med vår musik, konstaterar ordförande Andréa Börjesson, och nu har vi verkligen medvind. Vi får fler och fler förfrågningar om att komma ut och sjunga, och dessutom har vi blivit fler. Det är verkligen jätteroligt!