Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skara skolscen livesänder teater

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Slutproduktionen på Skara skolscen kommer att visas för publik. Eleverna återupptar nu repetitionerna och föreställningen SAFE (2.0) kommer att visas i en livesändning på internet.

Efter en månads distansundervisning och påsklov har eleverna på Skara skolscen återvänt till Skara. Under förra veckan satt de i karantän för att i måndags kunna återuppta repetitionerna av slutproduktionen SAFE (2.0).

– Vi gör allt vi kan för att få till en så virussäker miljö som det bara är möjligt. Två meters lucka, danspass utomhus och extra pentry för att eleverna ska kunna sprida ut sig under luncher. Budgeten för tvål, vatten och handsprit har ökat väsentligt, förklarar verksamhetsutvecklare Robert Pukitis i ett pressmeddelande.

Klimatet i fokus

Björn Sjöqvist är regissör för SAFE (2.0), som har undertiteln En undersökning i vår samtid och beskrivs av eleverna som en hoppfull dystopi om vårt komplexa vardagsliv i skuggan av klimatförändringarna. Manuset, som är skrivet av Falk Richter, blandas med texter av Bruno K Öijer, Mattias Anderson, Helena Granström och ensemblen med vänner.

Föreställningen har premiär den 21 maj och på grund av rådande restriktioner väljer Skara skolscen nu att livestreama den. Tanken är också att en liten publik ska kunna se föreställningarna på plats i salongen.

– Visar det sig att världen öppnats till premiärdatum och det ger oss möjlighet att ta emot en större publik så gör vi det. Men om detta vet vi inget än, vi följer Folkhälsomyndighetens råd om sammankomster, berättar Robert Pukitis.

Tuff vår

Han konstatera att avgångseleverna på Skara skolscen verkligen har blivit testade i vår. Först blåste en studieresa till samarbetsskolan i Newcastle, Project A på Theatre Royal, bort. Eleverna satt redan på planet på Landvetter när stormen Ciara slog till. Och sedan kom corona.

– Därför känns det extra bra att hitta andra lösningar för att fortsätta utbildningen och skapa nya vägar att nå ut med teaterkonst och SAFE (2.0), menar han.