Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgsryttare vann högsta klassen: ”Vi fick till det bra”

√ Sex hästar √ 17 starter √ sju placeringar. En bra dag på jobbet konstaterar proffsryttaren Ellen Brunes som efter en fräck omhoppning tog hem segern i tävlingens huvudklass, 1,45. – Det blir trerätters ikväll, sa hon innan hon satte sig i bussen och rattade hem till Hjo.

Det har varit nationell hopptävling på Grevagårdens hästsportcenter i helgen med hemmaklubben som arrangör. De skaraborgska ryttarna höll sig väl framme i resultatlistorna.

En av dem som kan summera en riktigt bra helg är Ellen Brunes som bor utanför Hjo. Hon tog sammanlagt sju placeringar. Den främsta var segern i huvudklassen, en 1,45 -hoppning på söndagen, en seger som hon plockade hem efter en riktigt fräck omhoppning i högt tempo och tuffa svängar, en knapp sekund snabbare än värmlänningen Frank Kutcher på Ruby Princess.

– Vi fick till det bra i omhoppningen. Jag vet att X-it är jättesnabb, han tänder till på banan och då måste han få gå i det tempot för att klara distanserna. Jag är väldigt nöjd med honom, säger Ellen Brunes.

Ellen är proffsryttare med verksamhet på gården Lilla Hjällö utanför Hjo. Hon rider, tränar och tävlar på heltid så helgens framgångar var helt enkelt bra dagar på jobbet. Lite firande blir det dock. Ett gäng tävlingskompisar, som hon haft boendes hos sig under helgen, har lovat att ha trerättersmiddagen klar när hon efter tre hektiska tävlingsdagar kliver ur sina ridstövlar.

Isa Hjortsäter, med egen hästverksamhet i Grolanda utanför Floby, hade också fina framgångar. Hon tog sammanlagt fem placeringar och den främsta var tredjeplatsen med Filaloha i lördagens 1,30-hoppning,

– Hästarna har jobbat bra hela helgen, de har gått bra hela hösten och hoppat stora klasser så det här blev en toppenbra avslutning. Filaloha har kämparglöd och världens största hjärta. Hon letar efter hindren hela tiden, säger ryttarinnan.

Isa är 24 år och hennes mål är att fortsätta utveckla sitt företag och hoppa ännu högre klasser, gärna på mästerskapsnivå.

– Sedan är jag realist och vet hur mycket som krävs, men det är min strävan.

Jonna Wahlborg rider för Grevagårdens ryttarförening och är också nöjd med sina och hästarnas insatser.

– Mest nöjd är jag med Beaumont som debuterade i 1, 35 med bara ett nedslag. Alla hästarna är i toppform och det känns bra inför årets sista tävling och inte minst nästa säsong då jag siktar på att debutera i 1,40.

För många hästar stundar nu både lite vila från tävlandet men också förberedelser inför kommande säsong .

Malin Sellén Andersson, som bland annat tog en placering i den näst högsta klassen med La Colibri, tränar sina hästar mycket i skog och mark. Hon bor utanför Vartofta.

– Jag klättrar i backar och galopptränar på en gammal järnvägsbank i närheten. Det är bra för hästarna att tränas så, det ger dem styrka och kondition.

Här är fler skaraborgska ryttare som placerade sig: Marlene Andersson Wikman - Garfield, Sara Doverholm med Nick Name och Ghibson, Ester Bawelin - Elias MB, Anna Binnberg- Jodee, Stina Efraimsson - Cagnotte, Matilda Löfberg - Fleur och Wallysson, Esther Philippa Nicolaissen - United, Tommy Wahlborg- Any Axess och La Roche, Felicia Friggeråker - Circus, Stella Ljungqvist - Mantovani , Emma Karlsson - Nadal, Evelina Wilhelmsson - Contero Lux N, Ebba Eriksson Vamos och Sokrates, Andrea Ihlberg - Billie Jean, Molly Larsson - Lobca, Ida Norling med Lyra och Agnes.