Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs sjukhus går upp i förstärkningsläge

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Skaraborgs sjukhus går nu upp i förstärkningsläge för att möta ett ökat inflöde av covid-19-patienter.

Den särskilda sjukvårdsledningen (SSL) för Skaraborgs sjukhus har nu beslutat att sjukhuset går upp i förstärkningsläge. Det är en högre beredskapsnivå än stabsläge, som sjukhuset befunnit sig i en tid.

– Vi har sett en stegvis ökning av smittade som vårdas hos oss den senaste tiden och vi ser även ett ökat tryck i övriga Västra Götaland. Vi gör denna beredskapshöjning för att kunna hantera ett ökat inflöde till sjukhuset, säger Martin Takac, biträdande sjukhusdirektör och denna vecka stabschef i SSL, i ett pressmeddelande från Skaraborgs sjukhus.

Det har skett omfattande resursförflyttningar inom sjukhuset för att möta pandemin. Vissa av sjukhusets verksamheter, som är särskilt påverkade i och med spridningen av corona-viruset tilldelas mer resurser. Detta för att på bästa sätt kunna ta emot patienter i behov av vård och för att minska ytterligare smittspridning, enligt pressmeddelandet.