Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgs sjukhus sänker beredskapsnivå

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Skaraborgs sjukhus sänker nu beredskapsnivån från förstärkningsläge till stabsläge.
– Att vi har kvar beredskapsläge, men nu på en lägre nivå, beror på att det fortfarande finns covidsmitta i samhället och därmed ett fortsatt behov av att kunna vårda covidpatienter, säger sjukhusdirektör Jörgen Thorn i ett pressmeddelande från sjukhuset.

Skaraborgs sjukhus gick tidigare i år upp i stabsläge för att kunna möta coronapandemin. I mitten av april togs så beslutet att gå upp ytterligare ett steg i beredskapsnivå, till förstärkningsläge.

Sjukhusets särskild sjukvårdsledning (SSL) har nu tisdagen 21 juli beslutat att sänka beredskapsnivån från förstärkningsläge till stabsläge.

– Att vi har kvar beredskapsläge, men nu på en lägre nivå, beror på att det fortfarande finns covidsmitta i samhället och därmed ett fortsatt behov av att kunna vårda covidpatienter. Därtill behöver vi en beredskap för en eventuell ny våg av smittan, säger Jörgen Thorn sjukhusdirektör i pressmeddelandet.

Han tar också upp vårdköerna som blivit längre eftersom bland annat operationer skjutits upp för att sjukhuset skulle kunna fokusera på pandemin och att ta hand om covidpatienter.

– Vi fortsätter därför tillsvidare med stabsläge då vi också, så effektivt som möjligt, måste ta oss an köerna som skapats av pandemin, säger Jörgen Thorn i pressmeddelandet.