Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaraborgsprofil blir nominerad till årets tv-personlighet

Journalisten Carina Bergfeldt är en av de nominerade till tv-priset Kristallen i kategorin årets tv-personlighet för dokumentären Min hemliga bror.

Journalisten och författaren Carina Bergfeldt har bland annat tilldelats Stora journalistpriset, utsetts till Årets stilist och Årets Skaraborgare samt blivit promoverad till filosofie hedersdoktor vid Umeå universitet. Nu är kan hon bli utsedd till årets tv-personlighet på Kristallen för sin dokumentär Min hemliga bror som sänts på SVT där hon hittar sin hemliga halvbror Jeff i USA.

– Vansinnigt roligt! Jag har ju faktiskt redan vunnit högsta vinsten här dock, eftersom jag har fått en ny bror. Jag ringde Jeff och berättade om nomineringen, han blev så glad. Och samtidigt vansinnigt besviken att corona hindrar honom från att kasta sig på ett plan och gå med mig på prisutdelningen, skriver Carina Bergfeldt på sina sociala medier om nomineringen.

Carina Bergfeldt har rötterna i Götene och har arbetar på bland annat Skövde Nyheter, Skaraborgs läns tidning och Falköpings tidning innan hon började på Aftonbladet. Mellan 2016 och 2020 var hon SVT:s utrikeskorrespondent i USA och 2019 var hon sommarvärd i P1. Hon har också skrivit flera uppmärksammade böcker, som Sju dagar att leva och deckaren Fadersmord.

Övriga nominerade i kategorin årets tv-personlighet är Leif Mannerström, Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso, Erik Niva samt Birgitta Rasmusson.