I takt med den digitala utvecklingen går det för dem som får tillbaka skattepengar att få dessa allt tidigare. Allt färre deklarerar på papper och får vänta till augusti.

Och en nyhet är alltså redan i april. Men den som vill ha skattepengarna redan till påsk måste skaffa en digital brevlåda senast den 1 mars.

De som redan har en digital brevlåda för myndighetspost kan också få skattepengar till påsk. Dessutom behöver man deklarera i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg, säger Lars Landbring.

Förra året fick 3,9 miljoner personer sina skattepengar tillbaka i juni. I år kan många få skattepengarna redan till påsk.

 Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får man dessutom deklarationen tidigare och slipper en massa papper, säger Lars Landbring.

Över en miljon har nu anslutit sig till digital brevlåda. Det är nu bara några få dagar kvar för att hinna registrera sig om man vill ha tillbaka skattepengarna innan påsk.

Med en digital brevlåda kommer post från Skatteverket och andra myndigheter digitalt, post som annars hade skickats på papper i kuvert. Till skillnad från vanliga mejl är den digitala brevlådan säker eftersom inloggning sker med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID. En digital brevlåda är gratis, miljövänlig och tillgänglig var man än är.