Skövde AIK berättar på sin hemsida att klubben på olika sätt har drabbats av ekonomiska följder med anledning av coronautbrottet.

"I och med uteblivna samarbetsavtal med sponsorer som själva har det tufft i dessa tider samt förflyttningen av Klassfotbollen, uteblir stora delar av de intäkter vi vanligtvis är vana vid", skriver klubbens ordförande Lennart Ek.

Han fortsätter:

"Det är ett mycket bekymmersamt läge och vi måste agera på olika sätt och har därför beslutat om åtgärder som dessvärre innebär korttidspermittering för alla anställda i lika stor omfattning. Åtgärden har varit en självklarhet för alla inblandade parter – såväl personal som ledare. Alla kommer går ner i arbetstid, för ledarna gäller nedkortningen april ut till att börja med och för personalen åtminstone till sista maj".

Som bekant blir det ju ingen seriepremiär för Skövde AIK i division 1-fotbollen den 4 april, som det var tänkt. Detta innebär att spelarna i representationslaget kommer att fortsätta träna veckan ut, för att sedan gå på två veckors ledighet.

"Föreningen har en dialog med spelartruppen om den uppkomna situationen, och spelarna har visat prov på stor förståelse över det rådande ekonomiska läget", skriver Lennart Ek.