Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skövde behöver en fotbollshall"

Skövde borde bygga en fotbollshall med konstgräs.

- Det skulle inte vara bra för fotbollen utan för hela Skövde, tror överraskade förslagsställaren Aziz Afram.

Aziz Afram är för Skövdeborna känd som ägare till butiken Streetwize på Rådhusgatan. Kanske inte lika känd är hans fotbollsintresse som för någon vecka sedan ledde till att han satte sig vid datorn för att kolla in mötet J-Södra mot Degerfors i Tipshallen, Jönköping.

- Sargon Abraham kommer ju från Skövde men spelar i Degerfors nu. Jag ville kolla in honom.

Men lika mycket kollade Aziz in hallen där lagen spelade. Det väckte en idé som ledde till handling, han skrev ett mejl till Skövde kommun med lydelsen: "Jag undrar när ni ska bygga en hall med konstgräs, ni måste satsa på era unga och divna idrottsmän. Kan man bygga en ny arena (då syftar jag på Arena Skövde) så kan man bygga en hall med konstgräs!

Varför är ni så långt efter? Det här borde funnits för 20 år sen, bygg! Det behövs!"

Sedan tryckte Aziz på sändknappen och tänkte inte så mycket mer på saken, förrän Skövde Nyheter knackade på dörren. För det Aziz inte tänkt på var att hans mejl kunde uppfattas som ett medborgarförslag och att det som sådant kommer att presenteras vid dagens kommunfullmäktige i Skövde.

- Shit, vad säger du? Du skojar med mig?

Hans överraskning till trots, Aziz tycker att förslaget i sig är rätt.

- Hur länge har det varit vinter nu? I fyra månader? Det är inte alltid som konstgräsplanerna varit skottade, och lagen har fått göra annat än att spela fotboll på sina träningar.

Tipshallen i Jönköping tar Aziz som ett föredöme som Skövde borde kunna kopiera. Där används hallen inte bara för fotboll, utan är också en evenemangshall som lockar storpublik vid Dreamhack och liknande.

Vart tycker du att Skövde borde bygga hallen?

- Ingen aning, ärligt talat. Men uppe på Billingen kanske, när man ändå satsar där? Eller brevid IP?