Skövde HF åkte till Eslöv för att försöka bygga vidare på förra veckans fina insats mot Lugi, men hade svårt att klockrent få igång sitt spel i första halvlek.

Istället var det Eslöv (som vanligt) anförda av systrarna Julia och Anna Bardis samt Betty Svensson som började bäst. De tre niometersspelarna låg bakom det mesta i Eslövs anfall som skördade stora framgångar. Samtidigt visade Skövde HF:s skyttedrottning Fatos Kücükyildiz fina takter och med sina sju mål i den första halvleken såg hon till att skånskorna ledning i halvtid bara var 14-13.

Vi står bra bakåt, men de får göra mål på de där lilla sista och vi har slarvat lite framåt. Får vi bara ihop det bakåt tror jag vi tar det, sade Fatos till Cmore i pausen.

I andra halvlek fick den fåhövdade publiken i Eslöv se ett Skövde som spelade väldigt slarvigt. Flera gånger försökte sig laget på helt omöjliga passningar och kastade därmed bort sina anfall. Det gjorde att matchen mellan SHF och bottenlaget Eslöv blev betydligt jämnare än vad den borde ha blivit.

För när Rebecka Otter med ett massivt skott satte 25-23 med fem och en halv minut kvar trodde nog många på två poäng till Skövde, men Eslöv svarade snabbt och kvitterade med två snabba mål. Något mer mål blev det sedan inte i matchen, och Skövde HF kan tacka målvakten Victoria Börjesson för poängen. Hon byttes in och räddade en straff i slutminuterna.

Lagen hade annars varsitt läge att avgöra, med Fatos bortpunktad tog Skövdes Sara Johansson ett ganska svagt avslut, medan Eslöv direkt därefter inte skapade något bra läge och till sist fick försöka skjuta mål med en uppställd mur och 60:00 på klockan.

Jag kunde inte sätta dit den och det är jäkligt störande. Vi pratade innan om att smälla hårt i mitten, men det gjorde vi inte och de fick göra mycket mål där, sade just Sara Johansson efteråt till Cmore.

I Skövde HF bör kantspelaren Sofia Berggren också lyftas fram. Hon stod för fem mål från sin högersexposition och blev därmed näst bäste målskytt i SHF.