Enligt Skövdebostäder handlar det om bristande samsyn kring bolagets framtida roll, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

— Styrelsen och bolagets vd har inte samsyn om Skövdebostäders framtida roll och hur bolaget ska drivas. Vi har därför bedömt att det är dags att förnya ledarskapet i Skövdebostäder, säger styrelseordföranden Bernt Mårtensson i en kommentar.

Dan Sandén har varit vd för kommunala bostadsbolaget sedan 1999. Vem som nu tar över efter Sandén är ännu inte bestämt, utan en process ska inledas.

Relaterat till artikeln

— Dan Sandén har gjort ett bra jobb under tiden han har varit vd och bolaget har utvecklats väl, men nu befinner vi oss i en situation som kräver att vi tar nya grepp, säger Pontus Lundin (S), styrelseledamot i Skövdebostäder i en kommentar.

Enligt P4 Skaraborg går dock Dan Sandén inte lottlös. Han får under en tvåårsperiod full lön, vilket innebär cirka 114 000 kronor i månaden, bekräftar Mårtensson för kanalen.

— Jag kan konstatera att det är ett väldigt generöst anställningsavtal som vi kanske inte skulle skrivit i dag. Men jag kan inte göra annat än att förhålla mig till det avtal som finns, säger Bernt Mårtensson till P4 Skaraborg.

FOTNOT: Dan Sandén talar ut efter chockbeskedet – här berättar han sin version.