Två personer har omkommit, varav en av dem en svensk man i 20-årsåldern, efter skalvet i Egeiska havet som drabbade de grekiska öarna Kos och Rhodos under natten. Omkring 200 personer har rapporterats skadade och enligt UD har två svenskar skadats allvarligt, skriver SVT Nyheter.

De fyra Skövdespelarna Rasmus Örqvist (Skövde AIK), Amer Ibrahimovic och Eric Lindroth (IFK Skövde) samt Månz Lindholm (Ulvåkers IF) befann sig i Lambi på Kos när skalvet inträffade. Eric Lindroth berättar att de klarade sig oskadda från förödelsen men är chokade.

– Vi mår helt okej men är väldigt skakade och kan inte förstå att det har hänt, säger han.

Killarna skulle precis gå och äta på en restaurang under torsdagsnatten när alla lampor helt plötsligt släcktes och marken började skaka.

– Vi kunde knappt stå upp. Det är svårt att beskriva om man inte upplevt det själv. Det var riktigt, riktigt läskigt, berättar Eric.

Efter skalvet försökte Skövdekillarna resa sig för att springa från platsen. Men samtidigt som de tänkte fly tittade de ner över hamnen och såg hur panik utbröt bland de som befann sig där nere.

– Vi såg säkert 50-70 personer springa för sina liv. Det var vatten efter dem.

I totalt mörker försökte Eric och de andra att ta sig tillbaka till hotellet. På vägen dit kunde de se sönderkrossade affärer och glassplitter över gatorna.

– Det var en hel del som frågade oss vad de skulle göra men vi hade inget direkt svar på det. Det var mycket panik, det var hemskt, säger Eric.

De har alla varit i kontakt med sina anhöriga och Eric berättar att han under natten försökte lugna ner sin oroliga mamma.

Grekisk media rapporterar att Kos flygplats fungerar normalt igen. Skövdekillarna ska dock vara kvar på Kos tills nästa torsdag.

– Det känns lite skakigt men vi får väl köra på, säger Eric.

I TV-klippet ovan kan ni se tidningens intervju med Eric efter jordskalvet.