Utredarna konstaterade också att de dessutom hade delar av stöldgodset alldeles i närheten, där fanns också en väska med inbrottsverktyg. Det som avslöjade dem var spåren i snön utanför butiken och en del bilder från övervakningskamerorna i affären.

De första filmerna visar hur maskerade personer söker igenom hyllorna, men när ägaren anmäler det första larmet går det efter ett par timmar igen. 23-åringen har kommit tillbaka för att stjäla ännu mer och den här gången har han tagit av maskeringen och är därmed fullt identifierbar.

Aberdeens ägare har begärt ett skadestånd på drygt 39 000 kronor med tanke på skadorna och det som försvunnit. Det första inbrottet gjordes 01.29 den 9 november 2016, det andra 04.04 samma natt.

23-åringen åtalas även för ett rån i Lidköping.

Först stjäl han ett par skor på Stadium och går sedan vidare till Kicks och smyger undan en flaska parfym. Han observeras dock av en i personalen och när denne konfronterar tjuven blir situationen snabbt hotfull och 23-åringen riktar en kniv mot mannen.

Han flyr sedan genom gallerian och både kniv och parfym återfinns utmed flyktvägen.

Samme man åtalas också för hot mot tjänsteman på Kristinaplatsen i Norrköping den 29 augusti 2017. Två väktare stoppar honom för en kontroll, då de misstänker att han bryter mot knivlagen.

23-åringen säger då;

– Vi ska ses civilt så får vi se vad som händer, då får vi se om du skulle våga göra det du gör nu.

Åklagaren menar att detta uppenbart skulle uppfattas som ett hot.

Dagen innan har han gripits i samma stad med 59,5 gram cannabisharts och 0,89 gram växtmaterial som innehöll samma sorts narkotika.

Under en bussresa hamnar han dessutom i bråk med två män och det slutar med att han tar fram en kniv och riktar den mot en av passagerarnas hals. Därmed innefattar åtalet också olaga hot.