Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SLU stänger enligt rekommendationerna

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Från och med onsdag ska även SLU:s elever påbörja hemstudier då dess lärosäten stänger enligt regeringens rekommendationer. Samtidigt uppmanar man eleverna att vara förberedda, bland annat med kraftfulla datorer.

SLU skriver i ett pressmeddelande att:

"För SLU:s del så har många av våra lärare, programstudierektorer, programnämnder och stödverksamhet redan påbörjat arbetet med övergång till distansstudier och vi kommer nu i skarpt läge. Vi behöver hjälpas åt med fokus på våra studenter, och det behövs prioriteringar och kreativa samt lokala lösningar i detta exceptionella läge, både från oss anställda och våra studenter."

Distansundervisningen kommer att innebära mycket litteraturstudier, hemuppgifter och hemtentor. Därför uppmanar SLU att "alla studenter har kraftfulla datorer hemma" samt att tänka på att "internetkapaciteten kan påverkas av belastning".

Då SLU har mycket praktisk undervisning konstaterar man också att stängningen av lärosäten kommer att innebära att vissa moment som inte kan genomföras nu eller som kan flyttas till i höst, kan behöva förläggas till sommaren.