Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smålands Litteraturpodd #10 – mellan hopp, förtvivlan och dystopier

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

I det tioende avsnittet av Smålands Litteraturpodd möter vi den debuterande författaren Lizette Edfeldt, som är aktuell med första boken "Brännmärkt" i en kommande dystopisk trilogi.

Miljöförstöring, ofrihet, och ond teknologi. Från Aldous Huxleys "Brave New World" (1932) till "Hunger Games" (2008) – vad säger våra framtidsdystopier om samtiden? Varför fascineras vi av ett dystopiskt samhälle, och vilka komponenter återkommer alltid?

I Litteraturpoddens tionde avsnitt möter vi Lizette Edfeldt, som debuterat med boken "Brännmärkt" (2017), den första delen i en trilogi som utspelar sig i en framtid härdad av översvämningar, orkaner, epidemier och krig.

Smålands Litteraturpodd görs av Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund samt Hall Medias biträdande livechef och sociala medieansvarig Sophia Magasanik. Gäst i studion är författaren Lizette Edfeldt, som 2017 debuterade med boken "Brännmärkt" på Modernista förlag.

LYSSNA: Premiär för Smålands Litteraturpodd – Nobelpriset i fokus

LYSSNA: Avsnitt #2 av Smålands Litteraturpodd – Kjell Westö gästar

LYSSNA: Hör Kjell Westö läsa högt romanen "Den svavelgula himlen"

LYSSNA: Smålands Litteraturpodd avsnitt #3 möter författaren Åsa Storck – hur hittarman läsglädjen igen?

LYSSNA: Avsnitt #4 av Smålands Litteraturpodd: Sara Bergmark Elfgren om Cirkeln och Norra Latin

LYSSNA: Avsnitt #5 –vad krävs för att en novell ska vara bra? Litteraturpodden möter novellisten Jacob Sundberg

LYSSNA: Katarina von Bredow i litteraturpodden: Inga ämnen är för kontroversiella

FOTNOT: På grund av en teknikändring ändrar vi numreringen av avsnitten, då de tre extraasvnitten från litteraturfestivalen Smålit räknas som ordinarie avsnitt! Med anledning av detta blir dagens avsnitt, som tidigare var avsnitt #7, nu avsnitt #10.