Att fira midsommar några dagar i förväg på Bergsliden är en tradition sedan över 30 år tillbaka. Ing-britt Berg, som inte längre är vid liv idag, var eldsjälen som tog initiativet. Hennes vision var att få unga och gamla i området att mötas för att tillsammans skapa ett eget festligt midsommarfirande. Bergslidens kvartersråd har sedan tagit över stafettpinnen och lyckats genomföra detta år efter år. I onsdags var det många förväntansfulla människor som samlades några timmar innan festen hade dragit igång. Senja Rolandsson, som bott i Bergsliden de senaste 55 åren, var en av dem:

Det är så roligt att få göra det här igen. Jag har varit med i 22 år och bundit kransar inför vårt firande. Att få uppleva gemenskapen och den festliga stämningen är verkligen underbart. Bara en enda gång har vi behövt vara inomhus på grund av regn och just nu skiner solen för fullt.

Ulrica Kallin är positivt överraskad över alla frivilliga krafter som är på plats för att hjälpa till.

De jobbar på riktigt bra och har allihop tagit med sig blommor hit för att bidra också med detta, säger hon.

Om blott några timmar är det dags för midsommarstången, som i själva verket är en uppklädd lyktstolpe, att resas - då finns även vaktmästarna där med en hjälpande hand. Kyrkans sommarungdomskör intar sedan bostadsområdet och bjuder på sång innan prästen Knut Svenning inleder andakten. Därefter serveras det kaffe, saft och jordgubbstårta innan det ska dansas för fullt kring midsommarstången - med ledning av Peder Sveder. Med andra ord blir programmet i princip detsamma som tidigare år.

Det är ett medvetet val vi gjort eftersom det funkat otroligt bra hittills. Vi upplever att det är efterlängtat varje gång och därför planerar vi att fortsätta så även i framtiden, förklarar Bo Berg från hyresgästföreningen.