TV-serien är framtagen i samarbete med Svensk Bilprovning. Valet föll på stationen i Tidaholm. Där finns ju sköna karaktärer med bossen Fredrik Gulliden i spetsen så förutsättningarna för ett lyckat resultat var på förhand mycket goda.

Det var tidigt i somras som produktionsteamet MTG Sverige var på plats för att göra en TV-serie om tillvaron på Bilprovningen i Tidaholm.

Måndagen den 6 november är det premiärdags i TV3 och det finns fyra avsnitt i lager. "Bilprovningen" kommer även att finnas tillgänglig på Viafree.

MTG och TV3 skriver bland annat i sitt pressmeddelande:

"Vi har alla varit där någon gång. Vi har svettats, hållit tummar och tår i hopp om att besiktningsteknikern ska missa den där hastigt fastklistrade baklyktan eller det skramlande ljudet från vänster bakhjul. I Bilprovningen får vi träffa karaktärerna som fixar och trixar under motorhuvar och karosser.

Bilprovningen är en serie i fyra delar där vi får följa och lära känna medarbetarna Fredrik, Ylva, Sandra, Kent, Lasse och Bosse i deras vardag på stationen i Tidaholm. En vardag fullproppad med besök av traktens bilägare som pirrigt kommer förbi med sina ögonstenar för att få en diagnos.

I premiären av Bilprovningen får vi träffa den färgstarke stamkunden Kjell, bilmekanikern från Habo som besöker stationen mer eller mindre varje dag. För besiktningsteknikern Ylva är det bråda dagar. Hon är en av landets mest rutinerade folkraceförare och tillsammans med sina två lika folkraceintresserade söner förbereder hon sig inför årets stora folkracehändelse i Tidaholm – flaggracet. I en utflykt till Dalarna får vi även träffa besiktningsteknikern Bengt som har ett minst sagt gediget motorintresse. Han är ägare till närmare 100 bilar och vi får se ögonstenen i samlingen."

Och så här presenteras det sköna gänget i Tidaholm:

Stationsledaren Fredrik, 40 år.

Folkracefantasten Ylva, 51 år. H

Veteranbilsälskaren Sandra, 25 år.

Hobbymusikern Kent, 35 år.

Cecilia Hesselgren är Bilprovningens kommunikationschef.

Hittills har vi haft en expertroll i TV, men nu vill vi även visa arbetsglädjen och humorn som präglar vardagen på Bilprovningen, och där allt bottnar i en gemensam passion för fordon – både i jobbet och privat, säger hon.