Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart start för rik teatervår

Falköpings riksteaterförening laddar för en rik teatervår med allt från humor, svåra ämnen och en musikalisk resa genom Edith Piafs liv. Sju föreställningar i skilda genrer väntar.

Teateråret i Falköping inleds den 29 januari med föreställningen Bye bye bror där Robin Stegmar och Alexander Adallah står på scenen. De två ger en bild av det som är vardagen för den som lever som kriminell. Men det handlar dessutom om modet att våga lämna en destruktiv livsstil.

I mars väntar tre uppsättningar. Pappa, make och krigsförbrytare är först ut, fredagen 6 mars.

– Det är sällan vi får föreställningar till fredagar, så det är lite extra roligt, tycker Ingela Pettersson, styrelseledamot.

En ny publik

Föreställningen Kentaur den 18 mars vänder sig särskilt till de som kanske ser mer på Netflix än teater.

– Kentaur är en tät och spännande föreställning i stil med ”Störst av allt”, och styrelsen tycker det är extra kul att bland andra få hit Magnus Sundberg- känd från bland annat Youtbesuccén ”Poesi för Fiskar”, säger Marie Post, ordförande.

Satsningen sker i samarbete med Hotell Falköping. Överskottet går oavkortat till Ungdomens hus i Falköping.

Man får väl ställa upp, är en glesbygdsfars författad av Adde Malmberg.

– Säkert kommer en och annan som bor utanför tätorterna att känna igen sig här, säger föreningens Louise Hoffman om skådespelet som väntar sista söndagen i mars.

Edith Piaf fascinerar

57 år efter sin död fortsätter sångerskan Edith Piaf att trollbinda sin publik. Anna Bromee och Gladys del Pilar hyllar fransyskans dramatiska liv med sång i föreställningen Jag ville dansa med lyckan, som ges söndagen den 5 april.

I slutet av april väntar två föreställningar. Det handlar dels om komedin Gabriel som ges lördagen den 25 april, dels om Love Songs som ges två dagar senare, måndagen den 27 april.

Love Songs går i musikens tecken och fem skådespelare, bland dem Arja Saijonmaa och Peter Järn, vrider och vänder på vår bild av romantiken. En rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de stora känslorna.

– Vi hoppas att alla hittar något som passar dem i programmet, säger Marie Post.

Hon berättar att många av teaterns besökare är trogna, men förhoppningen är att fler ska lockas av vårens program.

– Teater ger så mycket. Den väcker tankar, funderingar och känslor.