Åh vad spännande det är med jaktstart. Helgens Swedish League-tävlingar avslutades i Södertäljetrakten med just jaktstart. Under våren har orienteringseliten en tävlingsserie med poängssystem som avslutas med denna jaktstart.

Falköpings AIK:s Alva Sonesson gick ut i tät i D18 elit. Under inledningen kom en bakifrån jagande klunga i kapp men efterhand ökades tempot och då var Alva själv med Klara Åkerman Söderström från Västerås. Vid sista stämplingen hade Klara några meter till godo och gick in före Alva Sonesson, som alltså slutade på en fin andraplats.

I samma klass blev lillasyster Elsa Sonesson 17:e efter en mycket fin avslutningsdag.

Vilma Blennow var en annan FAIK:are som hade en bra avslutning på hela serien. I tuff konkurrens i D21 elit plockade hon från 45:e plats till helt otroliga 21:a plats i jaktstarten. Ida Willén sprang i samma klass och stämplade in som 64:a.

Tindra Hjort var under helgen enda klubb-representant i D20 elit och hon blev 37:a.

Övriga Faik-tjejer som varit i gång och tävlat i helgen var Johanna Hagström i D21 elit och Ellen Blennow och Alma Wilhelmsson i D18 elit.

Helgens tävlingar har varit uppdelade i tre tävlingar. Fredagens sprint i ett klurigt bostadsområde i Fisksätra sydöst om Stockholm, medel på lördagen i skogarna runt samma stadsdel och söndagens enligt ovan i Södertäljetrakten. Alva hade bra dagar före avslutningen också; hon kom 2:a på sprinten och 4:a på medeln.

I samband med helgens tävlingar har det också varit fokus orienteringen som tävlingsidrott. Det är 100 år sedan första tävlingen genomfördes i Sverige. Detta har Svenska Orienteringsförbundet passat på att uppmärksamma under dessa stora tävlingar. Då för hundra år sedan, 1919, användes kartor runt just Fisksätra-Saltsjöbaden.

BILDEXTRA: Folkfest när hundratals orienterade vid Sommarland

LÄS OCKSÅ: Faik knäppte rivalen på näsan – nådde fina framgångar på 10-mila

LÄS OCKSÅ: Med karta och kompass har de hittat rätt