Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sonesson uttagen till JEC

Falköpings AIK:s Alva Sonesson har blivit uttagen i den svenska truppen till Junior European Cup i Frankrike.

I slutet av september avgörs Junior European Cup (JEC). Tävlingen går av stapeln i franska Ardèche, inleds den 27 september med sprint i Ruoms och följs sedan upp av långdistans dagen efter och stafett den 29:e.

Till den tävlingen har nu den svenska truppen tagits ut, och ingår gör Alva Sonesson från Falköpings AIK i D18-truppen.

– Det ska bli riktigt spännande att få se så många juniorer "in action". JEC är bra tävlingar där vi kommer att få hårt motstånd och chansen att samla många erfarenheter. Dels av att tävla för Sverige med allt vad det kan medföra, dels kan vi utveckla oss i en terrängtyp som vi inte möter så ofta, säger förbundskapten Kalle Dalin till förbundets hemsida.

Innan dess har Sonesson dock andra lopp att fokusera på. Den här helgen avgörs den andra SM-helgen, efter att hon tog silver på långdistansen den senaste helgen. Nu är det dags för medeldistans och stafett.

Från FAIK är det flera som tävlar i helgens SM. Förutom Alva Sonesson tävlar Elsa Sonesson, Ellen Blennow och Alma Wilhelmsson i D18 elit samt Ida Willén i D21 elit på medeldistansen. Under söndagen är det därefter stafett och då förstärker Amanda Blennow och Johanna Hagström D21-laget.

I fjol tog FAIK:s D20-lag silver i stafetten. Från fjolårets lag är Vilma Blennow och Johanna Hagström dock numera för gamla för det laget, som i år består av två 18-åringar och en 16-åring.

Även Sara Hagström (numera IFK Göteborg) kommer att delta i helgens SM. Den senaste helgen var hon förkyld och missade därmed långdistansen, men räknar med att kunna ställa upp denna helg.