Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spel i numerärt överläge var vapnet för Riders

Hockeymatcher vinner man sällan i utvisningsbåset. Det vet definitivt Tibro IK, som under de två första perioderna mot Falköping Blue Riders i Odenrinken på torsdagskvällen ådrog sig åtta (!) tvåminutare. Falköping tackade genom att göra mål på fyra av dessa gyllene tillfällen.

Söndagens förlust – med bara 20 sekunder kvar att spela – mot Motala blev ödesdiger för Falköping Blue Riders. Där gick tåget när det gäller förstaplatsen i den här fortsättningsserien och en möjlighet till fortsatt spel.

Under torsdagskvällen spelades så den sista hemmamatchen för säsongen för Falköping och det var ett Skaraborgsderby mot Tibro IK.

Fem mot fyra

Riders ville verkligen avsluta snyggt och tog tag i matchen direkt. Redan efter knappa fem minuter kom 1–0 i powerplay och knappt fem minuter senare 2–0 i samma spelform.

Powerplay var som redan nämnts hemmalagets grej den här kvällen, bland annat då genom Oscar Abrahamsson. Det var han som sköt 1–0 och i samma spelform, alltså fem mot fyra, gjorde han också 3–0 efter knappt 13 minuter.

Även 3–0 och 4–0 tillkom i spel fem mot fyra, men det tycktes inte avskräcka gästerna, som fortsatte att tillbringa tid i utvisningsbåset. Dock kunde Tibro i numerärt underläge (!) reducera till 4–1.

Var avgjort

Första målet i matchen som kom i spel fem mot fem gjorde Falköping mitt i den andra perioden och då det betydde 5–1 kändes matchen ganska avgjord.

Så var det också, mot slutet av tillställningen ramlade det in ytterligare några mål, dock inga fler i powerplay, och Falköping vann med 7–2.