Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF satsar på fågelskådning

SPF Seniorerna Skövde har startat med fågelskådning. Den första skådningen gick till trakten av Boterstena och Stora Ek för att se vilka fåglar som rastar på de enorma omkringliggande fälten.

Främst spanades efter de stora rovfåglarna, som anländer samtidigt med de tidigaste flyttfåglarna.

När gruppen först stannade och såg ut över fälten såg det utsom de var helt tomma, kanske hade fåglarna försvunnit med vinden. Nej, det varbara otränade ögon som inte såg.

Vår erfarne guide Peter Spetz, pekade strax ut starar, tofsvipor, sädgäss m.fl. På fälten var det också gott om rådjur. Sånglärkans härliga ihållande sång hängde hela tiden över fälten och ”lovade att sommaren kommer- ha bara lite tålamod”.

En fjällvråk seglade elegant i vinden och spanade efter något att äta. Vi lärde oss att skilja på en ormvråk och fjällvråk, när man ser dess flykt. Den senare är en elegant seglare på vinden och när den ryttlar sker även det med elegans.

I dungen där vi njöt av vår matsäck sjöng småfåglarna, bofink, talgoxe, gulsparv, steglits och även en hackspett hördes. På avstånd såg vi en havsörn. Det var skönt att med lä från vinden sitta och njuta av den värmande solen och sitt goda fika. Nästa fågelskådning med SPF Seniorerna Skövde blir att lyssna på nattsångare i slutet av maj.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel