Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark JVM-inledning av Sonesson – och Sverige: "Alla visar en enormt hög nivå"

JVM är i gång i danska Århus och inleddes med flera imponerande svenska resultat i sprinten. Bland annat var Falköping AIK:s Alva Sonesson bara sekunder från medalj. – Det var ju ingen som planerat att det skulle bli så här, säger juniorlandslagets förbundskapten Kalle Dalin.

Alva Sonesson var försiktigt optimistisk när hon i början av juni togs ut till JVM, för andra året i rad:

– Jag har väl inte riktigt satt upp något resultatmål så, men jag hoppas kunna förbättra mig från förra året, sade hon till FT då.

Och nog började JVM-veckan bra i Danmark. När söndagens sprint avgjordes kom hon på fjärde plats, blott fyra sekunder från bronset. Förra året slutade Faiktalangen på 43:e plats på samma distans.

LÄS OCKSÅ: Sonesson uttagen i JVM-truppen: "Vill göra lite mer av en prestation"

Debutanterna Samuel Pihlström och Tilda Östberg tog samtidigt silver för Sveriges del. Det, tillsammans med bland annat Sonessons prestation, innebar en glad förbundskapten.

– Det är jätteroligt. Alla visar en enormt hög nivå. Alla tolv (i truppen) visar att vi är här för att slåss om fina placeringar. Gör man en riktigt bra prestation kan det bli en hur bra placering som helst. Det var ju ingen som planerat att det skulle bli så här, säger juniorlandslagets förbundskapten Kalle Dalin i ett pressmeddelande.

Veckan fortsätter närmast med långdistans redan under måndagen, och medeldistansen vars kval inleds på onsdag.