Falkenberg, som vann Elitserien förra året, har haft en bra period den senaste månaden. För bara ett par veckor sedan vann laget NEVZA Club Championships, det vill säga det nordiska klubblagsmästerskapet. För en månad sedan vann man GP-finalen mot Hylte/Halmstad.

I Elitserien går det dock tyngre, hallänningarna ligger för närvarande på en fjärde plats. Under onsdagskvällen kunde tabelljumbon RIG Falköping hävda sig väl mot Falkenberg.

Efter en lite trög start kom gymnasiekillarna igång i mitten av det andra setet, och i tredje set överraskade man med att knäppa Falkenberg på näsan och sensationellt vinna med 25–18.

Falkenberg tvingades toppa upp laget mot slutet av matchen.

De tog in spelarna på bänken, och de var bättre än de som vi vann set mot. Trots det fortsatte vi hänga med och det visar på att vi alltid kämpar vidare, säger Alfred Valtersson, som utsågs till bästa spelare i RIG efter matchen. Han fortsätter:

Det var helt klart vår bästa match hittills, det känns riktigt skönt.

Vad var det som äntligen stämde?

Vi jobbade som ett lag, och bortsett från första set så fungerade servemottagningen riktigt bra. Vi hade också aggressivare anfall än vad vi brukar, analyserar Alfred.

När RIG hade "flow" under det tredje setet fullkomligt sprudlade grabbarna av energi och den ovanligt välfyllda läktaren i Frejahallen kokade.

Vi hade väldigt mycket energi idag.

Hur var det att spela?

Det var den roligaste matchen vi spelat hittills. Att ta set mot Falkenberg gör man inte varje gång, säger en märkbart nöjd Valtersson.

RIG Falköping har ännu inte tagit någon poäng i årets serie.

Men det känns lite som att den är på gång nu. Den kommer nog inom kort, kanske mot Tierp borta om två matcher, spår Alfred.

Innan det är dags för matchen mot Tierp väntar bortamatch mot Habo.

Och derby är alltid roligt att spela, avslutar Alfred.