Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp efter lastbil åkt i dike

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En lastbil körde i diket på riksväg 47 i Falköping på torsdagseftermiddagen.

En förbipasserande ringde in till polisen under torsdagseftermiddagen om att en lastbil hade kört i diket på riksväg 47, väst om Falköping, norr om Odensberg. Polisen fick omdirigera trafiken efter olyckan.

– Den ligger dumt till och är stor och lång, med släpet är den 18 meter lång. Så det går att komma fram, men det påverkar trafiken, sa Fredrik Bergström, stationsbefäl på polisen.

Lastbilen var det enda inblandade fordonet i olyckan.

– Föraren klagade på ryggsmärtor och har blivit förd till sjukhus, men vi vet ännu inte vad som orsakade olyckan, sa Fredrik Bergström.

Räddningstjänsten var på plats, men trodde inte att det hade blivit något större läckage.

– Det är nog inget bensinläckage, eftersom det inte luktar någonting. Lite spolarvätska kan ha läckt ut, men annars ingenting, sa Kenth Johansson, stabsbrandmästare på samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Man hade runt 18-tiden ringt efter bärgare som skulle bogsera bort lastbilen från platsen.

Strax innan halv tolv berättade polisen att lastbilen hade bärgats från platsen vid 22.30-tiden och att det då var fritt fram för trafiken igen.