LÄS MER: Efter skandalen - så agerar Skövde HF

LÄS MER: Skövde HF-spelaren talar ut om hoten

Spelarföreningen SHS gick då ut med information om att en spelare i en elitklubb utsatts för grova kränkningar av sin lagkamrat.

Så här skriver SHS på sin :

"Trots att dessa trakasserier pågått under hela innevarande säsong har arbetsgivaren/klubben inte agerat enligt de regler som arbetsmiljölagen föreskriver. Klubben kan rimligen inte vara omedveten om de upprepade kränkningar som förekommit såväl inom klubbens ram som utanför själva handbollen. De pågående trakasserierna är en tydlig signal om att det finns problem på arbetsplatsen. Detta måste klubben ta på större allvar än vad hittills skett. Mot denna bakgrund kräver SHS att klubben skyndsamt utreder och åtgärder förekommande problem och ger sitt stöd och uppbackning till den som utsatts för kränkningarna."

SHS-ordföranden Arne Johansson är kritiskt till Skövde HF:s agerande.

– Klubben har startat en utredning för några veckor sedan, men sedan dess har inget hänt. Nu är det dags att Skövde HF agerar. Man har som arbetsgivare en skyldighet att ta tag i sådant här redan när ryktet finns, innan det eskalerar, och vidta åtgärder, säger han till .

Kristianstadsbladet har också pratat med spelaren som har upplevt hoten.

– Konflikter kan alla ha och det var så det började, inget kriminellt. Men i oktober började mobbningen på allvar. Det känns inte okej att jag ska behöva vara utsatt för hot på min arbetsplats. Jag har varit så rädd för att bli nedslagen att jag inte ens vågat gå till träningarna, säger hon samtidigt som hon riktar kritik mot tränarna.

– Tränarna har vetat om detta och det värsta är att ingen har gjort något. Det har ju i sin tur lett till att jag inte har något förtroende för dem. Allt det här har varit jättejobbigt för mig, hela säsongen har varit jobbig.

Den anklagade spelare säger så här till samma :

– Jag pratar helst inte om detta, jag tycker bara att det är fjantigt.

Vad är det som är fjantigt? Anmälan?

– Ja, precis. Det är anmälan som är fjantig. Jag gör bäst i att inte yttra mig om detta, du får prata med min tränare i stället, säger SHE-spelaren.

LÄS MER: Skövde HF-spelaren talar ut om hoten

LÄS MER: Efter skandalen - så agerar Skövde HF