Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svår fabriksbrand orsakar störningar i tågtrafiken – ”Under kontroll”

En brand i en fabrikslokal har orsakat stora störningar i tågtrafiken på sträckan Stockholm– Göteborg. Branden är nu under kontroll.

En brand i en fabrikslokal i Töreboda kommun gjorde att tågtrafiken stoppades på sträckan Stockholm–Göteborg, rapporterar GP.

– När vi kom till plats var byggnaden helt övertänd. Nu är branden under kontroll. Vi håller begränsningslinjerna nu men har låtit byggnaden brinna ner till grunden, säger Roland Johansson inre befäl på räddningstjänsten.

Kraftiga rökmoln steg upp från fabriken, som tillverkar tvätt- och rengöringsmedel. Röken kan vara farlig att inandas.

– Det är farlig rök, men vi går inte ut med någon varning, då röken rör sig uppåt över ett skogsområde, säger Roland Johansson.

Vid 15-tiden jobbade 40-50 brandmän från fem stationer med släckningsarbetet.

Lokalen ligger intill Västra stambanan vilket till en början ledde till fullständigt stopp i tågtrafiken.

Vid 16-tiden gick Trafikverket ut med att trafiken var igång igen, men att det fortfarande var stora störningar. Tågen måste köra med nedsatt hastighet, 40 km/h, vid brandplatsen norr om Töreboda.

– Branden är nu under kontroll. Den hann bara sprida sig till lagerlokalen, säger Roland Johansson vid 17-tiden.