Mullsjös sportchef Jesper Axell är fåordig om det senaste utspelet från Storvreta.

Tycker du att det här bråket har gått för långt?

– Jo, det tycker jag väl, säger Jesper Axell.

Bakgrunden till bråket är incidenten i söndagens match Mullsjös Johan Nygårdh tacklade då Storvretas stjärna Alexander Rudd som skadade sig och tvingades lämna matchen.

Johan Nygårdh blev inte bestraffad för tacklingen, varken under matchen eller efteråt. Johan Nygårdh har sagt att skadan var en olyckshändelse.

– Det här är en våldshandling i min värld. Det ser alla förutom domarna tydligen. Jag ifrågasätter också domarnas kompetens fullständigt, hur kan man låta något som detta komma undan utan att ens begära att någon tittar på det, säger Storvretas sportchef Kim Knudsen

Jesper Axell säger att han och de andra i klubbledningen behöver diskutera den senaste vändningen i bråket, men säger ändå:

– Det var ju inte så smickrande för domarkåren och det tycker jag inte är så schysst.

I tisdags till förbundets disciplinnämnd. Det fick . Han hänvisade till att Storvreta inte respekterade de regler som SSL-klubbarna kommit överens om. Jesper Axell pekade på att klubbarna inte ska anmäla varandra utan att det är domare och matchfunktionärer som ska göra anmälningarna.

Dessutom hänvisade Axell till att det finns en överenskommelse om att alla disciplinära åtgärder ska anmälas inom 24 timmar efter att aktuell match har spelats. Storvretas sportchef Kim Knudsen säger nu att 24-timmarsregeln är orimlig.

– Ska jag låta detta gå förbi bara för att 24 timmar har passerat och vi inte har följt formalia? Nej det tycker jag inte, det här ska anmälas och stävjas för detta hör inte hemma på en innebandyplan. Så med facit i hand ifrågasätter jag också 24-timmarsregeln, säger Kim Knudsen.

Han hänvisar till att omständigheterna kring tacklingen i söndags gjorde att Storvreta inte hade möjlighet att göra sin anmälan inom de 24 timmarna.

– Efter matchen försökte jag ordna allting åt Rudd på distans med hemresa och hotellsökning. Under timmarna på måndagen sen så jobbade vi med att få in rapporter om Rudd och hur vida han ska iväg på landslagsläger eller inte. Sen ska vi dessutom hinna titta på materialet och göra en rapport, säger Kim Knudsen.