Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömstedt tar julen till Skövde

Vi går mot en ganska mörk och tung period av året. Men Niklas Strömstedt har tänkt att tända ett ljus för Skaraborgarna. Den 18 november kommer han och bandet till Stadsteatern.

– Publiken kommer att att få en dos av tomtar, ljus och renar. Och jag ser verkligen fram mot att spela i Skövde, det brukar vara roligt, säger Niklas till tidningen.

Men musikern kommer givetvis även att blanda upp den med material från sina egna skivor. Ifjol spelades julshowen inför 20 utsålda hus på Grand hotel i Stockholm.

Nu tar Niklas Strömstedt den till Skaraborg.

– Bandet och jag kände att vi inte riktigt var färdiga med den här konsertserien, så idén föddes om en turné. Jag är väldigt tacksam för att de ville och kunde eftersom det är ett kul gäng att umgås med även utanför scenen, fortsätter Strömstedt.

Ingen krubba

Alla är med utom basisten Julia Faltin eftersom hon ska bli mamma under perioden.

– Trots att det är en julshow har vi ingen Betlehemskrubba på scenen, så vi tyckte att det var bäst att undvika en födsel inför publik, säger sångaren och skrattar.

Showen är 90 minuter lång och Strömstedt har lagt till 90 minuter jämfört med ifjol.

– Det är lite fler julsånger som kan få publiken att komma i rätt stämningen. I princip är det 50 procent låtar med jultema och 50 procent som är hämtat ifrån mitt eget material.

Beröm för mellansnack

I fjol gav många recensenter dig beröm för ditt mellansnack.

– Jag såg det på ett par ställen. Men det handlar om julen och lite reflektioner om högtiden. När det kommer till jul är vi människor trots allt ganska lika.

Har du några egna julfavoriter eller några måsten under högtiden?

– Nej, egentligen inte. Men det är viktigt att inte vara på väg, utan fira med de personer som betyder mest.

Du var på turné med GES tidigare i år, tröttnar du inte på att ge konserter?

– Jag tror att det sammanlagt blir 50 spelningar i år. På 80-talet kunde vi göra 300, så det är trots allt ganska lugnt.

Till helgen startar vintertiden och det blir med stor sannolikhet mörkt vid 15-tiden.

– Då behöver man något som lyser upp och det hoppas vi kunna göra.