Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studiestart för sköterskor och 200 nya internationella studenter

I dag tjuvstartar Högskolan i Skövde sin verksamhet. Sjuksköterskor och drygt 200 studenter från stora delar av världen samlas nu för terminsstart

Av de utländska eleverna kommer en del till Högskolan för att läsa en utbytestermin, andra för att plugga flera år i Skövde.

– Vi har i höst många studenter på mastersnivå från Indien, Bangladesh och Pakistan, berättar Andrea Diao Jonsson, internationell koordinator, och konstaterar att antalet internationella studenter ökat under de senaste åren.

Högskolan i Skövde lockar många utländska studenter och närmare 40 olika nationaliteter finns representerade bland de nya studenterna. På campus kommer det att finnas studenter från såväl Nepal, Mexiko, Sydkorea, USA som Liberia för att bara nämna några olika nationaliteter.

– När det gäller studenter från EU kommer många från Spanien, berättar Maria Brännstam, antagningshandläggare.

På måndag, den 26 augusti, börjar terminen för de internationella studenterna. Under dagen hålls bland annat en gemensam samling med välkomsttal av rektor Lars Niklasson och det bjuds på traditionsenligt svenskt fika med kanelbulle.

Under veckan kommer studenterna även att besöka stadshuset, få en guidad busstur runt Skövde och äta gemensam lunch i Götasalen.

I dag börjar också studierna för nya sjuksköterskestudenter. På måndag i nästa vecka är det stora startdagen för alla elever på Högskolan.