Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrkebesked för Emma Wahlström i landslaget – nu siktar hon mot VM

Under den gångna helgen spelade Sverige Scandinavian Open – en förturnering inför stundande VM. Skövde HF-spelaren Emma Wahlström var med i U18-landslaget och gjorde bra ifrån sig. – Det har varit väldigt utvecklande, säger hon.

Sveriges U18-lag spelade tre matcher i Scandinavian Open. Turneringen, som pågick mellan den 27-29 juli i Stockholm, spelades mellan Danmark, Norge, Sydkorea och Sverige.

Skövde HF-spelaren Emma Wahlström blev först inte uttagen i Sveriges lag, men veckan innan turneringen skulle spelas fick hon ett samtal och blev inkallad.

– Det var lite överraskande, men det gällde bara att ta chansen när man fick den och det var inga tveksamheter alls, säger Wahlström.

Sverige stötte på problem redan i den första matchen mot Sydkorea. Efter en jobbig match för svenskorna blev det förlust med 23-24.

– Jag fick inte spela så mycket mot Sydkorea. Vi hade väldigt svårt mot dem, de är väldigt korta och snabba och det var ett spel som vi inte var riktigt vana vid.

Mot både Danmark och Norge fick Wahlström starta, och det blev mycket speltid för Skövdebon. För Sverige gick det dock tyngre. Det blev förlust mot Norge med 19-24 och mot Danmark med 14-20.

– Mot Norge kändes det som vi saknade viljan i allt i den första halvleken. I andra spelade vi upp oss rejält och kan ändå vara nöjda med slutet av matchen. Mot Danmark hängde vi med bra i spelet, men hade svårt att sätta våra målchanser och det straffade oss igenom hela matchen. De danska målvakterna var oerhört bra och det var där det avgjordes.

För Emma blev det ett mål i turneringen, det kom mot Danmark i den sista matchen.

– Väldigt skönt, såklart. Jag är nöjd med min prestation under turneringen även om resultaten inte gick vägen. Det har varit väldigt utvecklande och roligt att få lära känna tjejerna.

Om en vecka åker U18-landslaget till Polen för att spela VM. Emma Wahlström vet inte om hon kommer bli uttagen ännu.

– Det får vi väl reda på om några dagar. Jag tror att mina chanser är ganska goda och det skulle vara fantastiskt roligt att få spela VM. Det är bara att hålla tummarna.