Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supersäsongen på Sommarland kräver extra personal

Skara Sommarland gör en supersäsong med mängder av besökare i det fina vädret. Samtidigt har man sökt personal för att bemanna kassorna. – Vi har haft några avhopp från personalstyrkan och så är det ju en fantastisk tillströmning av besökare just nu, säger VD, Janne Nilsson.

Mitt i säsongen söker Skara Sommarland ytterligare personal. Enligt en annons som gick ut på Platsbanken den 11 juli behöver man ytterligare 10 personer för att bemanna kassorna.

Varför det, Janne Nilsson, VD?

– Dels har vi haft några avhopp från personalstyrkan och dels så är det ju en fantastisk tillströmning av besökare just nu. Det är liksom en dubbel effekt.

Skara sommarland har 18 fastanställda och har tagit in 550 säsongsanställda under 2018.

– Vi överrekryterar alltid lite, men i år har det inte räckt till med det ökade gästantalet. Men vad jag vet så är det löst nu. De sista anställningsintervjuerna hölls i förra veckan.

Hittills i år ligger parken 27 procent över föregående års gästantal vid samma tidpunkt.

– Vi har haft 40200 fler besökare. Och då har vi ju ännu inte haft våra konserter. Totalt har 151700 personer besökt oss i år, säger Janne Nilsson.

– Det är vädret som hjälper oss och så har vi ändrat lite på marknadsföringen med mer annonser på bland annat bussar och taxi i närområdet och sociala medier. Vi har nått nya gäster.

Är det möjligen ett nytt all time high på gång?

– Jag har har inte hunnit titta på statistiken bakåt. Jag gör 12-timmarsdagar här nu och tillsammans med personalen vattnar jag gräset, hjälper till med artister och ser till att alla maskiner fungerar. Men det ser väldigt bra ut.

2017 hade Skara Sommarland 285000 besökare.

Finns det någon övre gräns för hur många besökare ni kan ta emot?

– Nu har vi mellan 6000 och 7000 besökare var dag och det är nog vad parken klarar av på ett bra sätt. Skulle vi ha de siffrorna samtliga 70 dagar som vi har öppet så skulle vi hamna bortåt en halv miljon.

– Det kommer vi aldrig att nå, men vi kan öka till 350000 besökare utan att parken blir för liten, det är jag helt säker på, säger Janne Nilsson innan han skyndar vidare för att hjälpa till med scenbygget inför torsdagens konsert med Takida och Hardcore Superstar.