Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige skrällde – blev trea i herrstafetten

Skidskytte De svenska herrarna avslutade stafettsäsongen magnifikt. Sverige slutade trea i tjeckiska Nove Mesto efter en stark avslutning av Martin Ponsiluoma. – Det var bara att sätta skotten som på träning, säger 24-åringen till SVT.

Långtifrån topptippade på förhand – men de svenska skidskytteherrarna fick en mycket fin avslutning på stafettsäsongen och skrällde i Nove Mesto.

Efter att Sebastian Samuelsson inlett för Sverige och lämnat över till Jesper Nelin, skickade Peppe Femling ut Martin Ponsiluoma på fjärdesträckan i ett gynnsamt läge som femma. Och efter att Ponsiluoma skjutit fullt i det stående skyttet förbättrade han sin position ytterligare gentemot konkurrenterna.

– Jag kände mig lugn. Det var bara att sätta skotten som på träning. Det gällde att vara cool, säger 24-åringen till SVT.

Ponsiluoma kunde inte hämta i kapp avståndet till Dmytro Pidrutjnyj som körde hem andraplatsen för Ukraina. Däremot hade svensken inga problem med att spurta ned ryssen Said Karimulla Khalili i kampen om fjärdeplatsen.

– Ukrainaren var stark, det var bara att släppa honom direkt. Men ryssen var inte fullt så pigg så då var det bara att kriga på, säger Ponsiluoma och tillägger:

– Jag hade koll på honom och kunde svara upp rätt så bra.

Norge vann stafetten överlägset efter att stjärnåkaren Johannes Thingnes Bø kört i mål hela 38 sekunder före tvåan Ukraina.