Vi som arbetar inom skolan hör dagligen oroliga funderingar från kollegor och föräldrar. Många är fundersamma till hur det ska bli med den nya skolan. Hur ska skolan få plats på den lilla trånga ytan? Är det verkligen där vi vill att skolan ska byggas? Vill vi att ungdomarna ska springa nere på stan på raster och håltimmar?

Vi är många som hade hoppats på en större yta så att skola kunde byggas på bredden och längden, inte på på höjden. En stor femvåningsbyggnad känns inte bra.

Hur ska det gå för alla elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? Hur ska de få en möjlighet att känna sig trygga att kunna gå till skolan? Dessa elever finns i varje klass. Dessa elever klarar inte av att vistas i en sådan skola som Platåskolan kommer att bli.

Vi är många, både lärare och föräldrar, som önskat små enheter/byggnader istället för en stor gigantisk huskoloss. Det kommer att gynna alla elever, både de med olika typer av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och de utan.

Skolan måste få ha möjlighet att kunna byggas ut i framtiden om behovet uppstår. Snåla inte med ytan! Det måste finnas bättre ställen att placera Platåskolan på. Kanske i ytterkanten av staden. Kanske intill Ållebergsgymnasiet? Personalparkering är också en viktigt fråga att ta stor hänsyn till. Vi är många som pendlar till arbetet med bil varje dag och det måste vi få fortsätta med. Lärare har ofta mycket material att släpa på. Det är inte rimligt att bygga en skola utan personalparkering i direkt anslutning till skolan. Att tvinga promenera med allt sitt material till Odenhallens parkering är absolut inte ett alternativ.

Vi är många lärare som ställer oss tveksamma till att börja arbeta på den nya skolan. En del av oss som har arbetat länge i kommunen börjar se oss om efter arbeten i andra kommuner, där de småskaliga högstadierna fortfarande finns kvar.

Har Falköpings kommun råd att tappa fler behöriga och duktiga lärare?

Så snälla, låt det hellre ta lite tid med planeringen av Platåskolan. Tänk igenom dess utformning, placering, grönytor/skolgård och att det måste finnas en personalparkering i direkt anslutning. Det ska väl bli en riktigt bra skola som Falköpings kommuninvånare kan vara stolta över, som är attraktiv för lärare att söka sig till och som elever kommer att trivas på.

En skola som kommer att stå sig över tid.

Oroliga lärare som också är föräldrar