Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tegnell om fotbollen: "Besked i början av juni"

Det ser inte ut som att kvartsfinalerna i Svenska cupen kan spelas den 1 juni. Folkhälsomyndigheten kommer inte lämna några besked kring fotbollen tills dess. – Vi kommer med besked i början av juni, säger statsepidemilogen Anders Tegnell till Aftonbladet.

På fredag kommer Svenska fotbollförbundet att träffa Folkhälsomyndigheten tillsammans med Riksidrottsförbundet och fotbollens intresseorganisationer Sef och EFD.

Då hoppas fotbollen på ett svar om tidsplanen håller, alltså start för allsvenskan och damallsvenskan i mitten av juni och för kvartsfinalspel i Svenska cupen på herrsidan den 1 juni.

Men tidsplanen för cupen håller inte, enligt Aftonbladet.

– Vårt besked har varit det samma hela tiden. Det regelverk som finns är det regelverk som gäller. Vi har inga mer kommentarer runt det, säger Anders Tegnell.

Enligt Tegnell ges inget speciellt besked till just fotbollen utan det som kommer är för hela idrotten. Ett besked som Tegnell flaggar för i början av juni.

– Det kommer inget separat besked för någon aktivitet utan vi måste vara så konsekventa vi kan vara med att ge samma typ av besked till alla, säger Anders Tegnell.