Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tegnell öppnar för tidigare fotbollsbesked

Statsepidemiologen Anders Tegnell flaggar för att fotbollen kan få besked om en eventuell säsongsstart redan nästa vecka. – Det är vi helt inne på, vi förstår att man måste få veta, säger Tegnell till SVT.

Besvikelsen hos fotbollsrörelsen var stor i fredags när det andra mötet med Folkhälsomyndigheten inte gav några raka svar. Då var beskedet från Anders Tegnell att fotbollen och resten av idrotten skulle få vänta på besked tills i början av juni.

Efter diverse påtryckningar öppnar nu Tegnell för ett fotbollsbesked i nästa vecka.

Han upprepar dock vad han sagt tidigare. Att det inte är själva matcherna, inför tomma läktare, som är problemet, utan folksamlingar runt dem.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, säger han till SVT.

Han säger att det kan bli aktuellt att stänga barer vid fotbollsmatcher.

– Jag vet inte, vi får diskutera igenom det. Det kanske är en variant som vi får fundera på, i alla fall vissa typer av verksamhet. Barservering är inte tillåten i dag, det är bara bordservering, säger Tegnell.

Den planerade starten för herrallsvenskan är den 14 juni, medan Svenska Cupen, där kvartsfinaler skulle ha spelats 1 juni, har skjutits på framtiden. Den damallsvenska starten har skjutits fram till 27-28 juni.