Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Togs två gånger för drograttfylleri

Den 25-årige mannen stoppas i en bil på väg till sitt jobb i Skövde. Patrullen konstaterar att han verkar drogpåverkad och testet visar att han använt cannabis. Mannen blir tagen i bil ytterligare en gång och döms nu för två fall av drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Vid två olika tillfällen blir den nu dömde Falköpingsbon stoppad av polis när han kör drogpåverkad. Vid ett tillfälle saknar han dessutom körkort.

Polisen bestämmer sig för att göra en husrannsakan i mannen lägenhet och hittar då portionsförpackade cannabis. Mannen säger att han använder det eftersom han har en sjuk anhörig.

25-åringen medger också att han visste att han inte fick köra bil, men att han måste till sitt arbete och hade inte råd att åka buss eller tåg. Mannen fälls nu för drograttfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Straffet blir 120 dagsböter à 50 kronor.