Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplaceringar för systrarna Sonesson i tävlingspremiären

Under helgen var det dags för säsongens första tävling för FAIK-orienterarna.

I helgen har orienterarna haft nationell tävlingspremiär i trakterna runt Åhus i nordöstra Skåne. På fredagskvällen var det natt-orientering i kontinental terräng i Degeberga medan lördagens och söndagens tävlingar bjöd på skön kustterräng precis söder om Åhus, på kartan Äspet-Yngsjö. Falköpings AIK var representerat av 10-12 löpare av de cirka 1 300 orienterare som sökt sig söderut för att få ”skärmtid”.

Banorna på lördagens och söndagens medel- respektive långdistans var snabblöpta trots sandbotten och det märktes verkligen på de bästa kilometertiderna. Efter lördagens intensiva medeldistans med många kontroller och fokus på effektiv kontrolltagning var det två FAIK-tjejer som stod överst på prispallen i tuff konkurrens, Alva Sonesson i D20 och Elsa Sonesson i D18.

På söndagens långdistanstävling gällde det att välja de rätta stråken och hålla koll på kartans kurvbild. Systrarna Sonesson lyckades knipa topplaceringar även denna dag, Alva blev etta och Elsa trea. Båda dagarna gjorde även Pia Svensson (D65) och Jonas Hjert (H35) fina lopp och placerade sig strax utanför pallen.

De närmsta helgerna fortsätter tävlingssäsongen med tävlingar bland annat i Halland och Blekinge. Västgötapremiär blir det sedan i nästa månadsskifte.