Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplaceringar, rekord och klarade kvalgränser för Broddetorps styrkelyftare i DM

Broddetorps GoIF:s styrkelyftare hade en mycket bra helg i Vedum när DM avgjordes.

LÄS MER: Vilma bytte sport – och fick ett lyft: ”Folk tyckte det var lite otippat”

Först ut var juniorerna som alla tävlade mot varandra oavsett kroppsvikt och efter en fastställd poängtabell.

Vilma Lejonberg vann denna klass och slog rekord för Västra Götaland och klarade den svåra kvalgränsen till stora SM i mars.

Hon klarar 142,5kg i benböj, 65kg i bänk och 185kg i marklyft. Sammanlagt 392,5kg. Hon slog sina personliga rekord i alla lyften och höjde sitt rekord sammanlagt med hela 20kg.

Klara Elmersson klarade kvalgränsen till junior SM och kom på en hedrande tredje plats. Hon lyfte 92,5-70-115 och sammanlagt 277,5kg. Personliga rekord över hela linjen.

Erik Westerlund tävlade i den tuffa junior 120kg klassen och slutade på en tredjeplats. Även han slog alla sina personliga rekord och klarade JSM-kvalgränsen. Han lyfte 237,5-150-242,5kg och sammanlagt 630kg.

Sist ut var Elisabet Wahlander som inte denna gången tävlade i veteranklassen utan kämpade om segern i 72,5kg klassen. Hon missade sitt sista marklyft för seger och fick nöja sig med en silvermedalj. Hon lyfte fem kilo mer än när hon vann veteran VM i juni denna gång. Hon klarade 147,5-60-170 och sammanlagt 377,5kg.

Totalt deltog drygt 100 lyftare i DM.