Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toveks extablerar sig på ännu en ort

Toveks Personbilar AB, som finns i bland annat Falköping, Skara, Skövde och Vara, etablerar sig nu på ytterligare en ort i västra Sverige.

Den 1 april tar Toveks Personbilar AB över Autohallen i Stenungsund. Autohallen är återförsäljare för Skoda, Seat och Mazda samt servicepartner för Volkswagen och Volkswagen Transportbilar i Stenungsund.

Bolaget har 22 anställda och omsatte cirka 150 miljoner kronor under 2019.

– Vi har en strategi att vi vill växa i västra Sverige och när denna chansen dök upp så var det inte mycket att tveka på. Vi bedömer att detta stärker vår konkurrenskraft, marknadsnärvaro och position som en av de största aktörerna inom svensk bilmarknad. Vi förvärvar inte för att förvalta, vi är en långsiktig aktör som vill framåt och stärka vår närvaro i Stenungsund, säger vd Johan Nohlgren.

Autohallen i Stenungsund grundandes 1997, men drevs då under namnet Tomas Andersson bil. Nuvarande ägare, Daniel Olsson, köpte sedan företaget 2005 och döpte då om det till Autohallen i Stenungsund.

I och med detta förvärv finns Toveks Bil nu representerade på 18 orter och har över 750 anställda. Här i området finns företaget i Falköping, Skara, Skövde och Vara.