På fredag är det dags för Falköpingsborna att än en gång fira in midsommar genom att dansa loss runt midsommarstången till Små grodorna med blommor i håret. Torbjörn Lantz som ansvarat för Mössebergsgårdens midsommarfirande sedan millennieskiftet utlovar sång, dans, musik och lek enligt tradition.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att hålla liv i de gamla traditionerna såsom Midsommar och Valborg. Speciellt med tanke på att lever i ett så föränderligt samhälle så kan det vara skönt att ha något som är konstant som man känner igen. Med andra ord kommer det bli precis som vanligt.

Midsommarfirandet drar igång under eftermiddagen med att midsommarstången reses vilket sedan följs av dans ledd av Britt-Marie Stridh. Sedan får besökarna stämma upp i sång tillsammans med Torbjörn Lantz och därefter blir det agility med Tomtens brukshundsklubb. Firandet avrundas med sång och spel av Emilia Lindberg sam andakt med Per Dalström.

– Serveringen kommer vara öppen under hela firandet och det kommer även att finnas en fiskedam, berättar Torbjörn.

Den mest avgörande faktorn för att fredagen ska kunna klassas som en riktigt bra midsomrarna är självklart vädret. Men det är inget som väcker någon större oro hos Torbjörn Lantz.

– Det ser ut som att vi kan nog förvänta oss klassiskt midsommarväder, skrattar Torbjörn som just kollat upp den senaste prognosen för fredagen på mobilen. Blir det regn så blir det regn. Det är bara att vänta ut i så fall.

För den som är sugen på att tjuvstarta midsommarfirandet finns det möjlighet att under torsdagskvällen vara med och klä midsommarstången. Vilka blommor som kan komma att smycka den klassiska kreation har varit ovisst med tanke på att många sommarblommor redan blommat över.

– Det blir prästkragar, klöver samt diverse ogräs som gör sig bra på håll, skrattar Torbjörn som förklarar att det viktigaste är att ringarna är blomsterförsedda.

Sammanfattningsvis välkomnar Torbjörn alla Falköpingsbor som vill uppleva ett traditionsenligt midsommarfirande med sånger, lekar och dans.

– Vi ser fram emot ett riktigt härligt firande.