Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träffpunkter och öppen förskola stänger

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Flera mötesplatser i kommunal regi stängs nu tills vidare i corona-krisen. På onsdagen stängde dagverksamhet och träffpunkter inom äldreomsorgen. På torsdag stänger Familjecentralens öppna verksamhet.

Dagverksamhet för äldre i Falköpings kommun stängdes under onsdagen. Det gjorde även Informationscentrum och träffpunkterna i Ranten, Centrum och Bergsliden. Ung omsorg är även inställt, liksom äldreomsorgens fritidsverksamhet.

– Alla tycker att det är tråkigt, men det finns också en stor förståelse. Många inser allvaret, säger Magnus Schedin, socialchef och tf kommundirektör.

För träffpunkterna tillhandahåller kommunen lokal och viss samordning men driften görs av frivilliga.

– Vad gäller sociala kontakter och myndigheter så oavsett om det är kristid eller inte så är det något vi måste tänka att vi som medmänniskor har ett uppdrag gentemot varandra. Under ordinarie omständigheter driftar vi inte verksamheten, utan skapar mötesplatser. Nu är det kanske större behov än någonsin att visa att vi bryr oss om varandra och att sluta upp som medmänniska, det går att ringa, säger Magnus Schedin.

Även Nyttårsfesten 2 april för frivilliga medhjälpare i äldreomsorgen ställs in.

Sedan tidigare gäller rekommendationen att avstå från onödiga besök på äldreboenden för att förhindra risken att föra smitta till äldre och sjuka.

Även Individ- och familjeomsorgen ber nu klienter att undvika besök på socialkontoret som inte är nödvändiga och uppmanar till användning av mejl och telefon.

Öppen förskola

Den öppna verksamheten på Familjecentralen stängs på torsdagen. Det individuella föräldrastödet på Familjecentralen är däremot fortfarande tillgängligt.

Besluten om stängningarna gäller tills vidare.

Korttidsverksamheten för barn och unga inom avdelningen funktionsnedsättning begränsas från måndag 23 mars till tillsyn.