Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre poäng för BK Falan i seriens första matcher

De två första matcherna i division 2 är spelade för BK Falan. 4–4 mot Wätterstad och 5–3 mot Tellus blev resultatet.

Första matchen inleddes mot Wätterstad från Jönköping. Falan inledde på bästa sätt och vann både DD och HD 1. Emma Klarson och Kajsa Fantenberg överraskade genom att för första gången vinna över Vera Eriksson och Kristin Lindberg.

– Tjejerna har förbättrat sitt offensiva spel och utnyttjade det i matchen, säger lagledaren Stefan Svanberg.

Segersiffrorna blev 18-21, 21-16, 21-14.

– Våra servereturer funkade riktigt bra, säger Klarson.

I HD spelade Jonas Anderson och Pontus Klarson stabilt och segrade med 13-21, 21-8, 21-13. Falan förlorade HD2, och ställningen var 2-1 till Falan. Sedan vann Fantenberg överraskande i DS över fd elitspelaren Julia Linderfalk i två raka set.

– Jag lyckades hålla bollen i spel, vara lugn och vänta på läge att avgöra, säger Fantenberg.

Därefter blev det dock förlust i alla herrsinglarna och det stod helt plötsligt 4-3 till Wätterstad. Nu var mixedparet Jonas Andersson/Emma Klarson tvungna att vinna för att spela hem en poäng.

De förlorade första set med 19-21. I andra set låg de under med 17-19, då Emma Klarson sätter fyra riktigt vassa servar och de vinner med 21-19. Tredje setet slutar övertygande med 21-12 och en poäng är räddad.

I andra matchen står Ulricehamnsklubben Tellus för motståndet. Emma Klarson och Fantenberg vinner i två raka set mot Maya Kjellén och Louise Nordh. Andersson och Pontus Klarson får tufft motstånd av bröderna Gardell men spelade upp sig och vann med 22-24, 21-13, 21-13. Nu vinner även Mike Rasmussen och Jesper Olsson sin dubbel och Falan tar ledningen med 3-0. Fantenberg förlorar sin singel med tar set på suveränt stabila Maya Kjellén.

Rasmussen spelar en treset-match mot Melvin Kjellén. Rasmussen lyckas fokusera och tar offensiven i tredje set och vinner med 21-16, 11-21, 21-12. BK Falan förlorar dock HS2 och HS3 och ställningen är 4-3 till Falan inför sista matchen som är mixed. Andersson och Emma Klarson spelar som vanligt stabilt och vinner med 21-5, 21-13 och det blir seger med 5-3.

– Vi gör två riktigt bra matcher och ligger på andra plats, säger Svanberg.

– Jag vill framhålla tjejerna lite extra den här helgen och mixedparet Jonas Andersson och Emma Klarson som vinner samtliga sina matcher.