Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals på plats när Högskolan startar

I dag invigs läsåret på Högskolan under påmpa och ståt. 1600 programstudenter börjar sina studier. Antalet anmälda till enskilda kurser är 2 406.

I dag träffas de nya Skövdestudenterna för första gången och 200 faddrar är på plats för att se till att de nya ska känna sig som hemma på Högskolan i Skövde.

Studentkårens ordförande Henrik Bergström och rektor Lars Niklasson kommer vara på plats för att välkomna de nya studenterna och hålla sina sedvanliga tal.

– Att hälsa våra nya studenter välkomna är alltid en höjdpunkt på läsåret för mig som rektor. I år är det extra roligt eftersom vi antar fler studenter än förra året, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

Måndagens firande är starten på en aktivitetsfylld period för studenterna. Under de kommande veckorna kommer ytterligare intro-aktiviteter hållas på campus och kring Skövde centrum. Fredagen den 6 september är det dags för traditionsenlig tävling i Boulognerskogen. I år, likt förra året, gör de nya studenterna upp i ett ärofyllt lådbilsrally.

– Syftet med aktiviteterna under introduktionen är att, som namnet antyder, introducera de nya studenterna till det studiesociala livet på Högskolan. Studenter ska få en chans att känna delaktighet, samhörighet samt få komma på roliga aktiviteter och event för att förgylla och förbättra studiegången, avslutar Sabina Gudomlund Lindberg, Studentkårens introgeneral.