Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV-serie spelas in Falköping

I augusti börjar Sveriges television spela in en ny TV-serie. Platsen är Falköping och nu söks skådespelare och statister. Den som har en ”bra 80-talslook” kan tänkas ha en fördel.

En tv-serie som utspelar sig på 80-talet ska spelas in i Falköping från augusti till november i år.

Det meddelar produktionsbolaget Art & Bob och Falköpings kommun i ett gemensamt pressmeddelande.

Det var i våras som produktionsbolaget kontaktade kommunen. Det ledde till ett möte med näringslivschef Magnus Sundén och Edvin Ekholm, chef för hållbar kommunikation, där de fick ta del av planerna.

Författaren Emma Hamberg har skapat serien tillsammans med Denize Karabuda. Den regisseras av Kicki Kjellin med hjälp av Mikael Syrén och ha premiär på SVT nästa år. Än så länge är det hemligt vad serien ska heta eller vad den ska handlar om. Det kommer att meddelas senare i sommar.

Unga sökes

Nu söker tv-teamet skådespelare och statister, både ungdomar och vuxna, för olika roller i serien. Teamet behöver även annan personal och praktikanter.

– Vi kommer att leta efter unga skådespelare i Falköping och hoppas även hitta en eller annan vuxen talang för mindre roller. Kanske hittar vi någon stjärna bland Falköpingsborna, säger producent Anette Brantin.

Dessutom saknas det fortfarande två inspelningsplatser i Falköping. Dels söker TV-teamet ett hus i ett stilla bostadsområde med blandad bebyggelse från 40-talet och 60-talet, dels en lägenhet med tre rum och kök i ett flerfamiljshus från 50- eller 60-talet med tre våningar.

Huset får enligt pressmeddelandet gärna vara ett tegelhus med välskött trädgård och gott om utrymme runt om. Huset ska helst inte ha renoverats senare än mitten av 80-talet.

Filmning kommer ske i kök, vardagsrum, hall, sovrum och badrum. Flerfamiljshuset ska ha en mysig innergård mellan husen, där man kan fika. Husen ligger tätt och lägenheten ska helst ligga på bottenplan och inte ha renoverats efter 80-talet.

80-talsrekvisita efterfrågas

Produktionsbolaget vill också gärna komma i kontakt med den som har en bil eller typiska föremål från 80-talet, som radio- och tv-apparater. Det som efterfrågas är rekvisita från innan 1985.

De som är intresserade av att medverka på något vis uppmanas kontakta produktionsbolaget.

Falköpings kommun är positiv till projektet och har samarbetat med TV-teamet för att bland annat hitta bra inspelningsplatser och förmedla kontakter till lokala företag.

– Det är jätteroligt att SVT vill spela in serien här i Falköping och vi ser det som en möjlighet att visa upp vår fina stad. Nu hoppas vi att det ska bli en kul upplevelse för Falköpingsborna och något som vi kan vara stolta över att ha varit del av, säger Edvin Ekholm.