Annons
Vidare till falkopingstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två mål i mästerskapsdebuten för Jack Thurin

Inskriven i truppen inför den sista gruppspelsmatchen, mästerskapsdebut i den samma. Då blev det mål direkt för Jack Thurin.

Handbolls-EM har utvecklats i en positiv riktning för Jack Thurin. Efter att han tagits med i truppen som reserv fick han under genrepsmatcherna mot Egypten chansen i Albin Lagergrens skadefrånvaro och när den sist nämnde nu plockades ur truppen inför den tredje och sista gruppspelsmatchen skrevs Thurin in som ersättare i hans ställe.

Således skulle IFK Skövdes 20-årige stortalang få chansen till mästerskapsdebut för A-landslaget mot Polen i Scandinavium – vilket det även kom att bli med den äran.

I den 18:e matchminuten fick Thurin nämligen chansen och tog plats på högernian. Därifrån kom han knappa fem minuter senare att trycka in sitt första mästerskapsmål med sitt första skott för matchen.

– Det var skönt att första skottet satt. Då är det bara att fortsätta i andra om jag får chansen att spela, sa Thurin i halvtid i TV6:s sändning och tyckte att det var kul att få göra mästerskapsdebut.

– Det var jäkligt kul. Det var väldigt inspirerande att kliva in inför all publik här. Dessutom gick det väl hyfsat för mig också så det var kul.

Speltid kom det sedan även att bli en hel del av för Thurin i den andra halvleken – och även ytterligare ett mål i matchens slutskede.

Matchen vann Sverige med 28–26 och är klart för mellanrundan.